Helyi termelőkre alapozott piac fejlesztése Nagyigmándon

 

Kedvezményezett neve:Nagyigmánd Nagyközség Önkormányzata
Projekt címe:Helyi termelőkre alapozott piac fejlesztése Nagyigmándon
Projekt azonosító száma:TOP-1.1.3-15-KO1-2016-00001
A projekt tervezett befejezési dátuma:2018.12.31.
A támogatás összege:39 901 399 Ft
Támogatás mértéke:100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a meglévő, de a mai kor igényeinek nem megfelelő nagyigmándi termelői piac korszerűsítése, a szükséges infrastruktúra biztosítása. Jelenleg a terület kavicsos talajú, nincs építmény rajta, és semmilyen közművel nem rendelkezik. Az árusok szívességi alapon a közeli étterem vizes blokkját használhatják. Az elárusító helyeket/standokat az árusok hozzák és viszik, sem közvilágítás, sem egyéb közmű – pl. áram- illetve vízvételi hely – nincs a területen.

A fejlesztés keretében a terület teljes egészében térkövezést kap, a közművek – víz és csatorna, csapadékvíz elvezetés, elektromos áramellátás kiépítésre kerül. Mivel a területen nincs semmilyen használható épület, épül egy új, önálló vizesblokk: férfi- és női wc kézmosóval, valamint akadálymentes wc kézmosóval. A vizesblokk melegvíz ellátására, és a téli időszakban temperáló elektromos fűtésére napenergia hasznosítását terveztünk. Az épület tetőszerkezetére fotovoltaikus rendszert telepítünk.

A tervezett piacon 10 db fix, fedett árusító helyet alakítunk ki, mely igény esetén később bővíthető, illetve 10 db mobil-fedett árusító helyet.